Alkoholmisbrug påvirker ofte parforholdet meget negativt.

Alkoholmisbrug påvirker ofte parforholdet meget negativt.

Alkoholmisbrug kan have en ødelæggende indvirkning på forholdet. Faktisk er det en af de mest almindelige årsager til parforholdsproblemer og skilsmisse. Når man misbruger alkohol, kan det få en person til at opføre sig uhensigtsmæssigt og træffe dårlige beslutninger. Dette kan føre til spændinger og konflikter i et forhold. Derudover kan alkoholmisbrug ødelægge tilliden og intimiteten mellem partnere. Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholmisbrug, skal du få hjælp med det samme. Der er ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at komme dig fra denne afhængighed.

 

Alkoholmisbrug har ofte en meget negativ indvirkning på forholdet.

En af hovedårsagerne til, at alkoholmisbrug er så skadeligt for forhold, er, at det kan føre til problemer med tillid og intimitet mellem partnere.

For en der drikker, kommer alkoholen ofte i første række. Det betyder måske at familieture bliver aflyst på grund af drikkeriet. At fælles gøremål i hjemmet, bliver tilsidesat eller trækker i langdrag på grund af alkoholen. Drikkeriet påvirker som regel også det intime samliv, på grund af skænderier, manglende nærvær eller fordi en høj promille simpelthen ødelægger evnen.

 

Søg hjælp nu

Hvis du kæmper med alkoholmisbrug, skal du få hjælp så hurtigt som muligt, så du kan begynde at genopbygge dit parforhold igen. Mange drikkende giver desværre deres parforhold skylden for deres drikkeri og alkoholmisbrug. Men sandheden er at der er mange der oplever udfordringer i parforholdet uden at de forsøger at løse det med alkohol.

Måske alkohol engang kunne føles som løsningen på problemerne, men den ender altid med at være årsagen til problemerne.

Som nævnt er der ressourcer til rådighed til at hjælpe dig med at komme dig fra alkoholmisbrug. Alkohollinjen på telefon 70205501 kan være et rigtigt godt sted at begynde. På alkohollinjen kan du tale med en professionel alkoholbehandler. Du kan få gratis råd og vejledning til hvordan man kommer ud af et alkoholmisbrug. Du kan også få alkoholrådgivning om valg af alkoholbehandling, og på den måde sikre du får lige den behandling der er bedst for dig og din situation.

 

Alkoholrådgivning til pårørende.

Pårørende til et med alkoholmisbrug kan også have brug for hjælp og rådgivning. Her kan alkohollinjen på 70205501 også være en meget stor hjælp. Du kan blandt andet for hjælp og rådgivning om hvordan man motivere en person med alkoholmisbrug til at søge hjælp og alkoholbehandling. Du kan også få gratis rådgivning om hvordan man på bedste måde tager en samtale om alkoholproblemet uden at skabe konflikt.