Alt hvad du skal vide om en VPN

Har du overvejet at få dig en VPN? Det er rigtig populært, og der er flere og flere, der bruger det i deres hverdag. Det kan både være i fritiden eller på arbejdet, at en VPN tages i brug. 

Det kan dog være svært at finde hoved og hale i, hvad det egentlig er for en størrelse. En VPN kan nemlig rigtig mange forskellige ting. Der er en række af forskellige funktioner, egenskaber og fordele, som du skal kende til, når du bruger en VPN. Det er for, at du får mest muligt ud af det, sådan din hverdag eller dit arbejde kan blive det bedre eller nemmere.

Hvad er en VPN?

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network. Det sikrer dig en sikker forbindelse mellem din enhed og internettet. Du får en mere sikker og tryg oplevelse på internettet. Alt din datatrafik er krypteret igennem din VPN, hvilket sikrer dig anonymitet, når du bevæger dig rundt på internettet. 

Din online identitet bliver beskyttet, da din IP-adresse ikke vises. Den sørger også for, at du kan bruge wifi-hotspots sikkert i offentligheden. 

Hvorfor bruger folk VPN?

Der er mange gode grunde til, at folk benytter sig af en VPN, når de er på nettet. Den altoverskyggende grund er for at være anonyme og private, når de surfer rundt. Man undgår sporing og overvågning af ens aktivitet.

Folk bruger en VPN, hvis de ofte er på offentlige netværk. Her er sikkerheden ikke så god, hvilket derfor er grunden til, at en VPN er meget behjælpelig. Den holder din forbindelse sikker, når du bruget et offentligt netværk. 

Du kan også få adgang til en masse nye film og serier på streamningtjenester med en VPN. Ofte har de store platforme meget mere indhold i lande såsom USA eller England. Derfor kan du bruge en VPN til at få platformen til at tro, at du befinder dig i et bestemt land. 

Hvad gør en VPN?

Kort fortalt så ændrer en VPN måden, som din information bevæger sig rundt på internnet. Når du uden en VPN skal have adgang til et website, så modtager din internetudbyder normalt den anmodning og sender den videre til den rigtige destination. Med en VPN bliver den anmodning først kørt igennem en VPN server.

Her bliver din IP-adresse gemt væk og din virtuelle placering kan ændres. Dit data bliver også krypteret her, hvilket giver dig en sikkerhed på nettet. 

Hvad er vigtigt, når du skal vælge VPN?

Der er nogen bestemte ting, som du skal kigge efter, når du skal vælge din VPN. Det er hastighed, sikkerhed og databeskyttelse. Der skal være en god balance mellem de tre parametre. Det kan være meget godt, hvis sikkerheden er helt i top.

Det kan dog være en ulempe, hvis det tager alt for lang tid at loade forskellige hjemmeside, fordi sikkerheden er så massiv. Det handler derfor om, at du kan finde en udbyder, som har en god balancegang blandt de tre ting.