Billig forsikring til unge bilejere

Er du på jagt efter bilforsikring til din første bil? Hvis du er førstegangs-bilejer, er der flere ting du bør være opmærksom på når du er på jagt efter en bilforsikring. Først og fremmest bestemmes prisen af din bilforsikring af en række faktorer, herunder din biltype, hvor længe du har kørt uden skader, samt din alder og geografiske placering. Disse faktorer bruger forsikringsselskabet til at vurdere din ulykkesrisiko. Ud fra dette beregner selskabet en pris, for din bilforsikring. Men hvis du er førstegangs-bilejer er der flere ting du bør overveje, så du sikrer at du tegner en Billig forsikring.

Hvis du er under 25 år

Billister under 25, anses af forsikringsselskaber som værende i høj risiko for at komme ud for ulykker og bilskader, på baggrund af statistik. Hvis du derfor er under 25 og har købt din første bil, kan du godt forvente at prisen som udgangspunkt er lidt højere end du måske havde forventet. Men i takt med at du opnår at anciennitet hos selskabet vil prisen på din forsikring falde med årene. Hvis du i forvejen har en forsikring hos et selskab, eks. en indboforsikring kan du forespørge om de har et helkunde program, så du på den måde kan starte med anciennitet fra dine tidligere forsikring.

Hvad kan du selv gøre som ung bilejer?

Hvis du gerne vil finde en billig forsikring, men endnu ikke har anciennitet, er det bedste råd at du køber en ny bil med dertilhørende forsikring, der oftest varer i 3 år. Dette er oftest den billigste forsikring du kan få som ny bilejer. Men hvis du hellere vil købe en brugt bil, er det klart at anbefale at du køber en ældre bil. På den måde kan du nøjes med at købe den lovpligtige ansvarsforsikring, og spare penge på egenforsikring. Egenforsikring er nemlig meget dyrt når man som bilejer endnu ikke har optjent anciennitet. Endvidere bør du også købe en lille bil med en lille motor, da typen af bil og dens størrelse netop også har indflydelse på prisen af din forsikring.