Decentraliseret Finans (DeFi)

Er du interesseret i ny teknologi, så er du nok interesseret i at vide mere om DeFi, som står for decentraliseret finans. Skal man forklare det på en simpel måde, så er det et finansielt øko-system bygget oven på en række forskellige blockchains.

DeFi prøver at udfordre det nuværende finansielle system, vi har. Man vil gerne opnå et system, der er open source, er uden begrænsninger, er gennemsigtigt og kan operere uden en central myndighed. Den sidste del gør det til noget decentraliseret, fordi der netop ikke er en central myndighed bag.

Fordele ved DeFi

DeFi kan blive meget stort. På nuværende tidspunkt er det et voksende marked, og det kan være interessant at følge med i. Der er fordele ved denne teknologi på nuværende tidspunkt – og disse fordele kommer vi ind på i dette afsnit.

Bruger du DeFi på en aller anden måde, så kommer du altid til at have kontrol over dine egne penge. Ingen kan tage dem fra dig. Derudover kan du faktisk afgøre en masse tvister på forhånd, fordi man kan programmere logikken i en smart kontrakt. Disse kaldes “smart contracts” på engelsk, hvis du vil søge på ordet og lære mere om dem.

Du ved måske også, at det ikke er alle steder i verden, hvor man har adgang til en bankkonto. Mange udviklingslande har et stort problem med dette. Heldigvis kan DeFi hjælpe dem, fordi DeFi er ligeglad med, hvor du kommer fra. På nuværende tidspunkt findes der banker og andre virksomheder, som slet ikke vil tilbyde deres ydelser på de markeder, fordi de ikke kan tjene penge på det. DeFi kan hjælpe med at fikse dette problem.

Decentralisering generelt

DeFi er blot én del af decentralisering. Decentralisering har en række fordele i sig selv, og det er et meget spændende emne. Ønsker du at læse mere om emnet, så kan du finde en liste over anvendelsesformål her: https://decentraliseret.dk/