Derfor skal du ikke springe tandlægebesøget over

Vi ved alle, at vi bør gå til tandlæge hver sjette måned for at blive undersøgt, men nogle gange kommer livet i vejen, og vi ender med at springe vores aftale over. Det kan være en stor fejl, især hvis der er problemer med vores tænder, som vi ikke er klar over. I dette blogindlæg vil vi nævne 5 grunde til, at du ikke bør springe dit tandlægebesøg over.

Ved regelmæssig tandlægebesøg kan man forebygge tilstande

En af grundene til, at du ikke bør springe din tandlægetid over, er, at det er en forebyggende foranstaltning. Ved at gå til tandlæge, hvert halve år er der større sandsynlighed for, at du opdager eventuelle problemer med dine tænder på et tidligt tidspunkt. Det betyder, at du kan få behandling, før problemet bliver værre.

Du får færre huller

En anden grund til, at du ikke bør springe din tandlægetid over, er at det er en chance for at få en professionel rensning, som man kan klare selv. Dette kan fjerne plak og tandsten, der har ophobet sig på dine tænder, hvilket vil hjælpe med at holde dem sunde og dermed reduceres risikoen for huller også.

Tandkødssygdomme kan opdages, før de kommer i udbrud

En anden grund til regelmæssige tandlægebesøg er, at det er en mulighed for at få tjekket dit tandkød. Tandkødssygdomme er en alvorlig tilstand, der kan føre til tandtab, men de er ofte smertefri i de tidlige stadier, såsom paradentose. Det betyder, at du måske ikke er klar over, at du har det, medmindre du besøger tandlægen.

Ved din aftale kan røntgenbilleder blive taget

Ved din aftale kan tandlægen også tage røntgenbilleder af dine tænder. Det er vigtigt, fordi det kan hjælpe med at opdage eventuelle problemer, som ikke kan ses med det blotte øje. Et røntgenbillede kan f.eks. vise, om du har huller i tænderne, som endnu ikke er synlige.

Det er billigere i længden at besøge tandlægen regelmæssigt

En anden grund til at besøge tandlægen regelmæssigt er, at det er billigere i det lange løb. Det skyldes, at hvis du har et problem med dine tænder, vil det være meget dyrere at behandle, hvis du venter, til det er mere alvorligt. For eksempel kan et lille hulrum fyldes for et par hundrede kroner, men hvis det ikke behandles, kan den blive til en rodbehandling, som kan koste flere tusinde kronerm hvis det ender med et akut tandlæge besøg.

Så, der har du det! Dette er blot nogle af grundene til, at du ikke bør springe din tandlægetid over hos en billige tandlæge i Randers.