Eksamensgaver til mænd

Lad os indse det; selvom vi er i 2022, er der stadig forskel på hvilken type gave (de fleste) mænd bliver glade for, kontra hvilke gaver (de fleste) kvinder bliver glade for. Og med den sprængfarlige start vil vi skynde os at sige, at der naturligvis ikke er noget der hedder mandegaver eller kvindegaver, men det er bare et faktum at langt de fleste kvinder bliver noget glad for en stor buket blomster end mænd gør.

Sommerferien nærmer sig, og det gør eksamener og afslutningen på uddannelser også, og i den forbindelse vil man ofte gerne give den flittige studerende en gave for at lykønske dem med uddannelsen. Det skal helst være en gave de kan beholde, og som kan minde dem om deres præstation, så her dur det altså ikke med en ramme øl eller en buket blomster.

Smykker – ikke kun til kvinder

Noget der kan komme til at vare evigt, er smykker. Derfor er det en perfekt eksamensgave, og i øvrigt en meget personlig en af slagsen. Til kvinder er det nemt at finde et par øreringe eller en halskæde, men til mænd kan det være en helt anden sag.

Nogle designere har specialiseret sig i at lave smykker, som mange vil kalde herresmykker. Dette gælder for eksempel Alexander Lynggaard, hvis smykker man kan købe hos www.guldbrandsen.dk. Alexander Lynggaard laver nemlig smykker som i deres udseende virker mere maskuline, primært på grund af deres størrelse og de mere grove materialer, der er benyttet.

Men igen, vi er i 2022, så dermed ikke sagt at smykker fra Alexander Lynggaard kun er forbeholdt mænd. Mange af armbåndene er lavet af forskellige typer sten, og det er både kvinder og mænd der interesserer sig for den slags.

Figurer

Noget der bliver brugt flittigt som eksamensgaver er små figurer. Det kan enten være figurer som viser den profession vedkommende er på vej ind i, eller det kan være de helt standard som den lille træfigur af en abe, eller en god gammeldags Hoptimist.

Disse er gode som eksamensgaver fordi de pynter derhjemme og kan beholdes resten af livet som minde om eksamen og den efterfølgende fest. Hos den typiske mand vil det i øvrigt være sparsomt med pynt og dekorationer i hjemmet, så derfor er denne også oplagt.

Bøger

Med fare for at dimittenden er blevet en smule træt af bøger, kan dette faktisk være en ret genial gave. Der er både mulighed for at købe bøger, som kan inspirere og udvikle, nu hvor livet som lønmodtager starter, hvilket kan være lidt af en omvæltning for de fleste.

Men det er også en mulighed at finde bøger, som er relevante for vedkommendes profession og uddannelse, og kan give dem en mulighed for at nørde det lidt ekstra i fremtiden. Besøger du et antikvariat vil du ofte finde det pureste guld i form af samlede værker om for eksempel medicin fra 1950’erne eller gamle kogebøger som helt sikkert ikke havde været tilladt i dag. Sådanne bøger kan også være et godt, humoristisk minde for en nyligt uddannet inden for et af områderne.