Gode råd til at starte en opsparing

Hvis du vil spare penge op, så er der mange måder, hvorpå du kan gøre det. Det kræver dog, at du bruger færre penge, end du tjener, hvis du vil kunne lægge penge til side hver måned. Her følger en række gode råd til dig, der ønsker at komme i gang med at starte en opsparing.

Læg en procentdel af din løn til side

Hvis du vil starte en opsparing, så er det vigtigt, at du bruger færre penge, end du tjener. Så simpelt er det. Det er derfor en god idé at øremærke en bestemt procentdel af din løn til din opsparing, så du ikke ender med at bruge flere penge, end du egentlig har behov for. De penge, du ikke bruger, skal du lægge over på en opsparingskonto.

Samtidig er det en god idé at starte en opsparingskonto hos din bank, som du kan lægge pengene over på. Hvis du ikke oprettet en særskilt konto, som du udelukkende bruger til din opsparing, så bliver det svært for dig at spare penge op – og det kan betyde, at du er mere tilbøjelig til at bruge de penge, du sparer op.

Begynd at investere dine penge

Bankerne har for længst indført negative renter, men sådan forholder det sig ikke for altid. Selvom bankerne er begyndt at indføre nulrenter igen, så betyder det ikke, at du bør lade dine penge blive stående på en konto. Medmindre du får positive renter, som følger med inflationen, så betyder det, at du mister penge ved at have dine penge stående.

I stedet bør du investere dine penge, hvis du vil have, at de formerer sig. Der er ingen grund til at have penge stående på en konto, hvor inflationen æder dem op. I stedet bør du overveje at investere i virksomhedsobligationer, realkreditobligationer, statsobligationer, aktier eller andre former for værdipapirer.

Sænk dit forbrug

De fleste mennesker har et større forbrug, end de egentlig har behov for. Det betyder, at du risikerer, at du bruger flere penge, end du i princippet er nødt til. Selvfølgelig skal du forkæle dig selv en gang imellem, men det betyder ikke, at du skal bruge mange penge på overforbrug. Faktisk bør du sænke dit forbrug markant, hvis du vil spare penge op.

Det betyder ikke, at du skal bruge så få penge som muligt, men snarere, at du skal overveje det en ekstra gang, inden du svinger dankortet. Der er ingen grund til at bruge flere penge end højst nødvendigt, og du kan derfor med fordel begynde at justere på dine vaner, så du kun bruger de penge, som du rent faktisk har til rådighed.