Hvad er 4G, 5G og 6G?

4G er den fjerde generation af trådløs mobil telekommunikationsteknologi, som efterfølger 3G. Et 4G-system skal have de funktioner, der er defineret af ITU i IMT Advanced. Potentielle og nuværende anvendelser omfatter ændret mobil webadgang, IP-telefoni, spiltjenester, mobilt tv i høj opløsning, videokonferencer og 3D-tv

4G er efterfølgeren til 3G-teknologierne og giver hastigheder, der er op til 10 gange hurtigere end 3G-net. 4G giver også øget kapacitet, så flere brugere kan være tilsluttet på samme tid, samt forbedret spektral effektivitet, der gør det muligt at udnytte radiospektret bedre.

Nogle lande er allerede begyndt at indføre 4G-tjenester, mens andre stadig er i gang med at afprøve og indføre teknologien.

4G er i øjeblikket den hurtigste mobilnetværksteknologi, der findes, med hastigheder, der kan konkurrere med mange bredbåndsforbindelser i hjemmet.

Få mobilt bredbånd med 4g.

Hvad er 5G?

5G er den femte generation af trådløs mobil telekommunikationsteknologi, som efterfølger 4G. Et 5G-system skal have de funktioner, der er defineret af ITU i IMT-2020. Potentielle og nuværende anvendelser omfatter forbedret mobil webadgang, IP-telefoni, spiltjenester, mobilt tv med høj opløsning, videokonferencer og 3D-tv

5G er efterfølgeren til 4G-teknologier og tilbyder hastigheder, der er op til 20 gange hurtigere end 4G-netværk. 5G tilbyder også øget kapacitet, så flere brugere kan være forbundet på samme tid, samt forbedret spektral effektivitet, hvilket giver bedre anvendelse af radiospektret.

Nogle lande er allerede begyndt at udrulle 5G-tjenester, mens andre stadig er ved at teste og indføre teknologien.

5G er i øjeblikket den hurtigste mobilnetteknologi, der findes, med hastigheder, der kan konkurrere med mange bredbåndsforbindelser i hjemmet.

Hvad er 6G?

6G er den sjette generation af trådløs mobil telekommunikationsteknologi, der efterfølger 5G. Et 6G-system skal have de funktioner, der er defineret af ITU i IMT-2020. Potentielle og nuværende anvendelser omfatter forbedret mobil webadgang, IP-telefoni, spiltjenester, mobilt tv med høj opløsning, videokonferencer og 3D-tv

6G er efterfølgeren til 5G-teknologierne og tilbyder hastigheder, der er op til 30 gange hurtigere end 5G-nettene. 6G tilbyder også øget kapacitet, så flere brugere kan være forbundet på samme tid, samt forbedret spektral effektivitet, hvilket giver en bedre udnyttelse af radiospektret.

Nogle lande er allerede i gang med at planlægge 6G-netværk, mens andre stadig tester.