Hvorfor købe en el-bil?

Elbiler er uden tvivl verdens grønne fremtid. Det bliver mere og mere populært at skifte fra benzin-og dieselbiler til elbiler. Der er dog flere forskellige ting, du skal overveje, inden du skifter til den smarte elbil. Læs med herunder og få alle grundene til, hvorfor du skal vælge en elbil.

Bedre for miljø og klima

En af de klart store fordelen ved elbilen er, at den er langt bedre og skånsom for miljøet og klimaet end almindelige benzin-og dieselbiler. Ved overgangen fra diesel og benzin til el, er der en lang række af forskellige sundhedsskadelige partikler og luftforurenende stoffer, der helt elimineres. Dette er også en af grundende til, at elbilerne generelt er et grønnere og længerevarende valg. Er du typen, der går op i miljø og klima, skal du med sikkerhed anskaffe dig en smart elbil! Er du i tvivl, kan du altid få en forhåndsvurdering på elbil.

Pengebesparing på værkstedsregninger

En anden fordel ved elbilen er, at du ved køb og brug af denne vil opleve store pengebesparinger på værkstedsregninger. Elbilen er opbygget på en mere simpel måde end almindelige benzin-og dieselbil. I modsætning til almindelige biler har elbilen ingen gearkasse, tandrem, karburator eller kobling, som kræver meget vedligeholdelse. Du slider desuden mindre på bremserne, og bremseklodserne i elbilen holder derfor væsentligt længere. Du vil med sikkerhed opleve store besparelse i det længere løb, ved at investere i en elbil.

Billigere opladning

Som tidligere nævnt er det generelt billigere at eje en elbil fremfor en benzin-og dieselbil. Opladninger af elbiler er langt billigere end benzin og diesel. Med en elbil skal du aldrig mere besøge en tankstation, men skal i stedet blot finde den nærmeste opladningsplads. Nogle vil se dette som en udfordring, mens andre ser det som en mulighed! Dette er helt op til dig at vurdere.

Store afgiftsfordele

Sidst, men bestemt ikke mindst, er en af de store fordele ved elbilen de store afgiftsfordele. Elbilen er den bil med lavest registreringsafgift, lavest grønne afgift og mest ekstraudstyr. Salget af elbiler skrider hurtigt fremad, og der bliver derfor også lagt store planer for elbilernes fremtid og salget af dem. Der er allerede nu lavet en plan, der strækker sig frem til 2030, som omhandler at indfase en registreringsafgift på elbilen med størst økonomisk incitament i de første år. Dette betyder, at du får langt mere ud af dit køb, uden nødvendigvis at skulle betale mange penge i afgifter!