Hvad skal du medbringe, når du sejler: En tjekliste til sejlturen

Hvis du er som jeg, er svaret på spørgsmålet “Hvad er din yndlingsaktivitet?” sandsynligvis sejlads. Der er bare noget ved at være på vandet, som er så fredeligt og beroligende. Men før du sætter sejl, er der nogle få ting, du skal have med dig. I dette blogindlæg vil vi nævne, hvad du skal medbringe, når du sejler, så du kan få en sikker og fornøjelig tur!

Praktisk tøj – Du skal klæde dig på efter vejret og efter aktiviteten. Det betyder ingen høje hæle eller kjoler (beklager damer!). Du skal også undgå tøj, der er for løst eller for bredt, da det kan sidde fast i noget. Og hvad angår sko, så skal du også her være praktisk anlagt. Vælg sko, der beskytter dine fødder, men som kan tåle at blive våde.

Redningsveste – Dette er en selvfølge. Du skal have en redningsvest til hver person om bord, og de skal være korrekt monteret. En redningsvest er ikke bare en redningsvest. De skal passe til vægten af ejermanden, og de skal være intakte.

Sikkerhedsudstyr – Dette omfatter nødblus, en førstehjælpskasse og en radio. Lommelygterne er til at signalere, hvis du er i problemer, førstehjælpskassen er ret selvforklarende, og radioen er til kommunikation. Se alle typer for sikkerhedsudstyr på denne side: https://shipshape.dk/shop/664-baltic-redningsveste–sikkerhedsudstyr/.

Mad og vand – Du skal medbringe nok mad og vand til hver person om bord samt lidt ekstra i tilfælde af nødsituationer. Det er bedst med ikke-forgængelige fødevarer, da du ikke ønsker, at din mad skal blive fordærvet i varmen. Og når vi nu taler om varme, bør du også pakke solcreme!

GPS-system – Et GPS-system er et must-have i dag. Man ved aldrig, hvornår man får brug for det, og det er altid bedre at være på den sikre side end at fortryde. Hvis du gerne vil et bestemt sted hen, er den uundværlig, men den kan også værre nyttig i nødsituationer, eller hvis der er mange både i nærheden.

Den rette besætning – Dette er nok den vigtigste ting på listen. Du skal have en besætning, som du kan stole på, og som ved, hvad de laver. Hvis du ikke føler dig tryg ved de mennesker, du sejler med, vil det helt sikkert ødelægge turen. Sørg for at have erfarene folk med om bord, så sejlturen kan blive en god oplevelse for alle, hvor alle hjælper hinanden.

Her fik du blot nogle få ting, som du skal huske på sejlturen.