Hvilken størrelse spisebordssæt passer til mig?

Hvis du læser denne artikel, er der store chancer for, at du har brug for et nyt spisebordssæt. Godt for dig at lave research og ikke bare købe det første sæt, du ser!

At læse op om dit potentielle fremtidige køb er en fantastisk måde at undgå den frygtede købers anger og sikre, at du foretager det bedst mulige køb til dit hjem!

Men hvorfor skal du overveje størrelsen på spisebordsættet før køb? Det sidste, du vil have, er at få et spisebordssæt, der ikke passer eller ikke matcher dit rums udseende.

Spisebordssæt fås i flere former, størrelser og siddepladser, og det er vigtigt, a du ved, hvilken kombination der er den rigtige for dig.

Denne artikel vil dække de ting, du skal vide omkring spiseborde og deres størrelse, form og spisestole, der passer til dit hjem. Læs videre for at finde den bedste pasform til dit spisebordssæt!

Hvad skal man kigge efter i et spisebordssæt?

Her er de vigtigste ting at overveje, når du er på markedet efter et nyt spisebordssæt. Brug denne vejledning som reference for at finde den perfekte spisebordssæts størrelse til dit hjem.

Bordhøjde

Du vil måske blive overrasket over at finde ud af, at borde kommer i forskellige højder. To højder er almindelige for borde. De to typer bordhøjder er en standard højde eller ‘spisestue’ højde, som den også bliver kaldt og så er der, det man kalder for ’en disk højde’!

Den gennemsnitlige højde for standard spisehøjde er 78 til 76 cm. Spisebordssæt i standardhøjde er perfekt til et traditionelt bord, der komfortabelt kan rumme dine venner og børn. Dette spisebord er en ideel højde til at spise og deltage i aktiviteter ved bordet. Så hvis det er det, du er på udkig efter, er det altså denne højde, du skal gå med.

Den gennemsnitlige højde for et bord i ’en disk højde’ er 86 til 91 cm. Borde i denne højde har højere stole og siddepladser, som du har set på en bar- eller café, og det er en mere trendy mulighed end spiseborde i standardhøjde. Hvis du vil have et spisebordssæt, der fremkalder en sjov tid med venner, er dette spisebordet for dig.

Pladsen omkring dit bord

Pladsen omkring dit nye spisebord er næsten lige så vigtig som selve spisebordssættet. Når du sammensætter et rum, bør du overveje den plads, der er nødvendig for at bevæge dig komfortabelt og sidde rundt om spisebordet.

Det ville være bedst, hvis du beslutter dig for, hvad afstanden mellem bordet og væggen ville være for at sikre dine middagsgæsters komfort, når de skal sætte sig ned for at deltage i din lækre middag. Standard afstanden er mellem 106 til 120 cm. Husk dette, når du køber dit spisebordssæt!

Størrelsen på selve bordet

Dimensioner er afgørende for at sikre, at dit køb af spisebordet fungerer i dit rum. Sørg for at måle det bord, du overvejer, og sammenligne det med dine rumdimensioner.

Her er de mest almindelige spisebordsstørrelser, og hvor mange mennesker de vil sidde.

  • Et spisebord på 120 cm kan have 4 mennesker siddende omkring det.
  • Et spisebord på 150 til 180 cm kan have 6 mennesker siddende omkring det.
  • Et spisebord på 240 cm kan have 8 mennesker siddende omkring det.
  • Et spisebord på 300 cm kan have 10 mennesker siddende omkring det.

Ekstra bordplader til dit spisebordssæt

Mange borde leveres med forlængere kaldet tillægsplader, der giver dig mulighed for at gøre bordet længere, hvilket gør det muligt for dig at få plads til flere mennesker, når det er nødvendigt.

Find ud af, om det ønskede bord har denne funktion, og beslut, om det er en funktion, du vil have.