IP-telefoni: Nutidens erhvervstelefoni

VoIP står for Voice over Internet Protocol og giver mulighed for både at ringe ud og modtage telefonopkald via internettet. Det betyder det samme som det mere almindeligt kendte begreb IP-telefoni. Selvom VoIP bruges af privatpersoner i stedet for fastnettelefoni i visse lande, er det i Danmark stort set udelukkende en teknologi for erhvervslivet. Og det giver mening. Mens de fleste private brugere har fravalgt fastnettelefonen, vil virksomheder nemlig ofte fortsat have brug for begge tjenester.

IP-telefoni med løbende opdateringer

Ud over traditionel telefoni giver VoIP mulighed for en bred vifte af avancerede tjenester, som alle opdateres og vedligeholdes digitalt. Det gælder alt fra forskellige omstillingsfunktioner og køstrukturer til ventetoner og telefonsvarere/voicemail. Den digitale vedligeholdelse betyder, at der stort set ikke længere er behov for at få teknikere onsite til at justere opsætningen. Alle opdateringer og tilpasninger udføres online. Dette betyder også, at nye features – og dem kommer der ofte en del af – kan oprettes og tages i brug næsten øjeblikkeligt.

IP-telefoni med integration med andre systemer

VoIP – eller IP-telefoni – giver mulighed for utallige integrationer. Moderne erhvervstelefoni bliver ofte på den måde ofte en integreret del af virksomhedens samlede it-infrastruktur og kan samarbejde med økonomisystemer, CRM-systemer og meget mere. Se mere her.

Fleksible løsninger til forskellige behov

Uni-tel er en af Danmarks førende udbydere af erhvervstelefoni, og de tilbyder løsninger til alle typer af virksomheder, herunder naturligvis også IP-telefoni. Ofte involverer løsningerne en kombination af forskellige teknologier, da medarbejdernes behov kan variere betydeligt. En medarbejder, der tilbringer det meste af dagen på farten, har andre mobile krav end en medarbejder, der har sin faste gang i telemarketing-  eller IT-afdelingen.

Normalt vil telefonsystemer derfor omfatte både mobil- og fastnettelefoni, da mange medarbejdere har brug for begge dele og ønsker at kunne skifte mellem dem flere gange i løbet af en arbejdsdag.

Yderligere information om IP-telefoni

Find flere detaljer om Uni-tels IP-telefoni-løsninger på deres hjemmeside, www.uni-tel.dk.