Katte som hele familien kan have glæde af

Katte som kæledyr er en god ide, men det kræver lidt omtanke at finde den rigtige race. Fra naturens side er katte ikke nær så tæmmede dyr, som eksempelvis hunde. Katte går deres egne veje og bestemmer selv, hvilke mennesker de kan lide og hvilke mennesker de bestemt ikke kan lide. Derfor er det lidt vigtigt at kigge på de enkelte racer, før man vælger en kat som hele familien skal kunne have glæde af.

Burmilla er en kærlig kat

En af de gode racer som familie kat er en burmilla. Det er en både meget kærlig og venlig kat. Den er både klog og nysgerrig og kan derfor nemt blive en god kammerat for familiens børn. Det eneste man skal være opmærksom på med denne kat, er at den er glad for mad. Det er derfor vigtigt at fodre den korrekt og at sørge for at den ikke får for mange godbidder.

Der er flere børnevenlige katteracer

Både Siamesere, Ragdoll og Maine Coon er gode børnevenlige katteracer. Det er alle racer som er opdrættet til at være meget sammen med mennesker. Derfor er de med tiden også blevet til meget børnevenlige katteracer, som det ikke er et problem at anskaffe sig.

Kæledyr og børn

Uanset om der er tale om en hund, kat, kanin eller et andet kæledyr, så er det vigtigt at opdrage børn til at have kæledyr. Små børn ved ikke hvordan man omgås levende dyr. De kan nemt komme til at gøre kæledyret ondt. Det er ikke kun synd for kæledyret, men også for barnet. Et kæledyr vil aldrig helt knytte sig til det barn, som uden at ville det, har gjort det fortræd. Derfor er det super vigtigt aldrig at lade små børn alene med kæledyr, både for dyret og barnets skyld. Større børn, skal også have hjælp til at håndtere deres kæledyr. Hvis der ikke har været dyr i barnets liv før, er det meget vigtigt at hjælpe barnet med at håndtere dyret på den rigtige måde, lige fra starten. Dyrs tilknytning til deres mennesker, afhænger ene og alene af deres positive oplevelser, med mennesker. Den gode relation kan til gengæld varer hele kæledyrets liv.