Elektronik kan fylde meget i budgettet og hvis man ikke passer på sine penge, så kan man lige pludselig stå med en udgift, man ikke har råd til. Danmark, og hele verdenen, går igennem en periode med stor inflation, hvor mange dagligvarer stiger i pris, hvilket er med til at sætte mere pres på hverdagsbudgettet derhjemme. Derfor giver vi dig tre råd til hvad du kan gøre for at passe en lille smule bedre på pengene i budgettet:
1. Genovervej hvilke specifikationer og funktioner, som der skal være i dit hardware
Mange bliver sandsynligvis fristet til at købe det bedste, som de har råd til lige nu. Vi vil dog gerne opfordre til at holde ekstra øje med specifikationerne på de forskellige produkter, så du ikke køber flere funktioner, end du egentlig har brug for. Du kan finde mange forskellige varianter af de forskellige dele, som også kommer i alverdens prisklasser. Køb til det, som du har brug for lige nu og så opgrader med 10-20%, så du er en smule fremtidssikret. Du kan altid opgradere visse komponenter i fremtiden på en bærbar, og stor set alle komponenter, hvis det er en stationær gaming computer. Brug evt et online værktøj til at sammenligne gaming pc’er, så du finder det rigtige til dit behov. Læg også mærke til hvilket skærm du har, samt om du gerne vil spille offline eller online.
2. Sammenlign priser online, så du finder det billigste sted
Der findes en masse forskellige prissammenligningstjenester, som hjælper dig med at finde det bedste tilbud online på det elektronik, som du står overfor at købe. Pricerunner giver f.eks et generelt overblik over en lang række forhandlere, så du hurtigt kan finde den bedste pris. Før i tiden var det EDBpriser.dk, som man gik til, hvis man skulle sammenligne priser på elektronik og hardware, men siden er gået lidt i stå. Vi anbefaler derfor at tage en kig på Compware.dk, hvor de har specialiseret sig i elektronik og hardware. Udover prissammenligningen får du også ekspertviden inden for feltet, hvor de er ultra skarpe på forbrugerelektronik, som headsets, mus, tastatur og ikke mindst computere.
3. Køb evt brugt elektronik, men hold øje med standen!
Det sidste råd er at gå på udkig efter brugt elektronik. Det kan være en jungle at finde rundt i, men du kan finde mange forskellige forhandlere, som i dag giver dig reklamationsret oven i købet. Dermed er du også sikker på, at elektronikken ikke kommer med medfødte fejl. Du kan ydermere købe forsikringer, som også sørger for, at du ikke står med håret i postkassen en dag, hvis det skulle stå af på vejen. Ved udstyr som tastatur og mus skal du være opmærksom på hvor meget de er blevet brugt, samt om de har været udsat for skader, såsom vand eller fugt. Hvis du går efter brugte headsets, så spørg evt. sælger om hvor meget de har været brugt og om de har været brugt på højeste volumen. Her sikrer du dig, at højttalerne i høretelefonerne ikke er i risiko for at blive brændt ud.