Disse overvejelser bør du gøre dig, når du indretter gæsteværelse

Der er mange grunde til, at folk har gæsteværelser i deres hjem, men uanset årsagen skal de være indbydende for gæsterne. Uanset om du ønsker at stille en komfortabel seng til rådighed for dine besøgende slægtninge, eller bare ønsker et ekstra værelse til venner, der er på gennemrejse, vil denne artikel hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit rum og skabe et gæsteværelse, der føles som et hjem.

Det er nemmere, end du tror at indrette et gæsteværelse. Med blot et par møbler, nogle få farverige puder og sengetøj samt dine yndlingskunsttryk eller familiefotos på væggene har du skabt et indbydende rum, som alle vil være glade for at tilbringe tid i. Gæsteværelser er beregnet til at give gæsterne privatliv som deres egne værelser, men du kan også sørge for, at de får deres basale behov opfyldt, når de er gæster i dit hjem. Her er et par ting, du skal overveje, når du opretter eller opdaterer dit gæsteværelse:

Det første skridt i indretningen af et rum er at finde ud af, hvilken slags gæst der skal bo i det, og hvor længe de skal være der. Det kan være en bedsteforældre, en god veninde, en papfar eller måske det kan være flere forskellige. Man kan prøve at tilpasse indretningen for den person, der skal overnatte, så vedkommende hurtigt føler sig hjemme og komfortabel. Hvis der er flere forskellige, der kommer og overnatter, så kan man prøve at ramme en fælles indretning for dem alle.

Hvilken slags seng?

Det vigtigste i et gæsteværelse er sengen. Men hvilken slags seng skal det være? For der er flere aspekter i det, end som så. Når gæsteværelset ikke er optaget, så kan man anvende rummet til andre ting, end at det bare står tomt. Nogle har det som et legeværelse til børn eller børnebørn, nogle har det som et opholdsrum med fjernsyn, måske et spillerum? – Man kan i hvertfald lave rummet, præcis, som man gerne vil have det.

Hvis man ønsker, at rummet skal være et slags multi-rum, så kan man stille en sovesofa i rummet. En sovesofa er praktisk på den måde, at den kan bruges som en almindelig sofa, men får man gæster, så kan man nemt lave sofaen om til en seng. Her kan man købe en sovesofa med chaiselong, som både er praktisk, kan rumme mange mennesker. – Det kan også være, at i vælger, at gæsten skal sove mere komfortabelt, hvor en elevationsseng, også kan løse problemet. Hvis der er plads i rummet, kan man benytte sig af begge muligheder.