Få et andet perspektiv på dine fotos

Droner er en fantastisk ny opfindelse, der har potentiale til at gøre så meget i dag. Du kan bruge dem til både arbejde og leg. Fra udforskning til luftfotografering – droner har mange forskellige formål. Hvis du er interesseret i at få en, men ikke er sikker på, hvor du skal starte, så læs videre! Denne artikel vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om, hvad droner er, hvorfor de er vigtige, hvordan de fungerer med mere.

Hvad er en drone?

Det er i bund og grund et ubemandet køretøj, som du kan flyve rundt med. De er også kendt som UAV (unmanned aerial vehicles), fordi de typisk opererer i luften og ikke har nogen mennesker, der kontrollerer dem direkte på alle tidspunkter, som fjernstyrede fly eller helikoptere kan gøre.

Sådan fungerer droner

Der findes tre hovedtyper af droner:

  • roterende droner
  • fastvingede droner
  • multirotor-droner.

Den mest populære type er quadcopteren, som har fire propeller.

Nogle droner bruger GPS-modtagere (Global Positioning System) til at holde sig på plads, eller de kan programmeres med en bestemt kurs. Du kan også få drone med kamera på, så du kan se, hvad dronen ser i realtid fra en smartphone eller computer. Her kan du få taget rigtig flotte billeder af landskaber, byer, vand eller bjerge. Droner med kameraer er ideelle til at tage billeder, hvor der ikke selv er menneskeligt muligt at komme til.

Derfor er droner vigtige

Droner er begyndt at blive mere og mere populære af mange årsager. Nogle mennesker bruger dem til arbejde, f.eks. landmænd, der ønsker at overvåge deres afgrøder, eller bygningsarbejdere, der skal inspicere en byggeplads fra højt oppe fra. De kan også være meget nyttige i forbindelse med eftersøgnings- og redningsmissioner, da du kan bruge dem til at sende livevideo af en forsvundet persons sidst kendte opholdssted.

Hvorfor bruger folk droner?

Droner er også ved at blive populære af sjove årsager, f.eks. fordi de kan tage luftfotos eller optage videoer fra interessante perspektiver, som vi ellers ikke kunne få.

Droner med videokamera, bruger man også på katastroferamte områder, for at finde efterladte dyr og mennesker. Sågar bruger brandvæsnet også droner med termiske kameraer, hvor til de kan se, om der er mennesker eller dyr indebrændte i ildebrande. Droner kan altså være sjove, men også livsvigtige apparater, som kan redde liv. Derfor er droner kommet for at blive, men man skal også huske at sætte sig ind i reglerne omkring droner, da det for eksempel er forbudt at filme på private området uden tilladelse.