Gaming udstyr? Det skal du have styr på

Hvordan tror du, en seriøs fodboldspiller ville se ud i ansigtet, hvis du bad ham spille en kamp i sutsko? Eller en tennisspiller ville have det med at slå til bolden med en hulemandskølle? Eller hvad med svømmeren, der skal glide igennem vandet iført en kedeldragt? Vi tænker ikke umiddelbart, at de ville synes godt om idéen. Det ville nok heller ikke være med til at bringe sporten længere frem i kvalitet. Men hvor vil vi hen med de her analogier? Jo, formålet er at forstå, at heller ikke e-gameren kan være godt tjent med dårligt udstyr!

Gamer udstyret skal fungere til dig

Hvad skal en gamer egentligt bruge af udstyr? Svaret er typisk en mus, et keyboard og et headset. Dertil kan man argumentere for, at også stolen og bordet er at regne som vigtigt tilbehør. Og så kan en fed musemåtte jo altid være en lækker detalje.

Vi ser på væsentligheden i mus, keyboard og headset her. Men først et godt tip! Undersøg dit udstyr, du overvejer at købe, INDEN du køber det. Det kan nemlig godt koste lidt penge. Af samme årsag kan det ofte svare sig at købe sit gaming udstyr hos en dedikeret forhandler, da de ofte har et sortiment, som er målrettet gamerne, og derfor er velegnet til de fleste, som elsker at spille længe og seriøst – samt har klare forventninger til udstyret.

Gamer mus

Når du vælger en mus, er det vigtigt, at den har den rette størrelse og ligger godt i hånden. At den ligger godt i hånden, betyder også, at den har den rette vægt. Nogle foretrækker en tungere mus, mens andre vil have en med let vægt. Vægten kan have afgørelse for, hvor præcist man føler, man kan bevæge sin mus. Det er dog en meget individuel sag.

Derudover skal du se efter DPI, som er en indikation for, hvor følsom musen er. Jo højere DPI, jo mindre skal du bevæge musen for at flytte markøren. Man kan dog også få for mange DPI, men det er godt at have mulighed for at skifte imellem dem, da de fleste mus har intervaller.

Sørg også for, at du overvejer, om du har krav til software eller knapper. Det kan nemlig have betydning for, om du f.eks. kan indstille din mus, så du reloader på en særlig knap i et shooter-spil eller lignende.

Og så det store spørgsmål: Med eller uden ledning? Dette er igen meget et spørgsmål til den individuelle smag, men husk på, at mange mus med ledning ikke er så tunge, medmindre der er lagt vægt i, mens en mus med batteri omvendt aldrig kan blive en super-letvægter, da batteriet vejer en smule.

Gamer keyboard

Et godt keyboard er også en meget individuel sag. Det skal dog nævnes, at mekaniske keyboards er blevet meget populære til gaming, ligesom mange foretrækker muligheden for at få RGB lys i dem.

Rigtig mange foretrækker desuden et godt mellemrum mellem tasterne, og desuden en lav aktiveringskraft. Herudover er det ofte værd at overveje, om man har specifikke krav til, om man vil have sit keyboard med eller uden kabel. Tidligere hed det sig, at man kunne risikere længere svartid på et trådløst, men det skal man ikke være bange for at bemærke med nutidens gode komponenter.

Nogle keyboards har desuden programmerbare knapper og detaljer som ekstra USB-porte. Om det er et behov, er igen op til den enkelte, men de fleste klarer sig fremragende med et standard mekanisk gamer keyboard.

Headset

Det er meget vigtigt at understrege, at kommunikation er en vigtig del af at game! Har man set CS kampe, ved man også, hvor meget holdet taler sammen, når de skal vinde et map.

Herudover er det vigtigt, at man opfanger lyddetaljerne. Det er blandt andet afgørende for, om man kan høre sin fjende, før man ser ham komme rundt om hjørnet. Lyden er jo herudover vigtig for selve spiloplevelsen og den intensitet man føler. Et godt lydbillede gør det hele mere levende og ægte, og det er med til at forstærke fornøjelsen og fordybelsen i spillet.

Tænk herudover meget i komfort, da du kan risikere at sidde med dit gaming headset på i mange timer. Det er ikke fedt, hvis nakken bliver øm af et tungt headset, eller hvis man får varme og irriterede ører af puderne på headset’et. Køb derfor gerne headset hos en dedikeret gamer-shop.

Husk at et headset med kabel kan være lige så godt som et trådløst. Der kan dog være forskel i prisen.