Det papirløse manifest: Sådan bliver du digital og sparer på blækpatronerne

Jeg er sikker på, at du har stillet dig selv dette spørgsmål. Hvor mange gange skal jeg genopfylde min blækpatron? Hvad er den bedste printer, der kan bruge mindre blæk? Og er der nogen papirer, der ikke er digitale endnu, uden at spilde papir og spare på printerens blækpatroner?

Fordele ved at papirer bliver digitale

Fordelene ved at blive papirløs er utallige. Det er et stort plus for miljøet, at vi bruger færre træer. At vi ikke har al denne ekstra vægt i vores hjem betyder også, at vi sparer penge, fordi vi ikke længere har brug for så mange opbevaringspladser. Da der er mindre papir, bruger vi også færre printerpatroner.

Men den vigtigste grund til at gå over til det digitale system og holde op med at spilde på blækpatroner er, at det sparer tid. Når du slipper af med alle de unødvendige papirer i dit hus, sparer du ikke kun penge, men du reducerer også drastisk det arbejde, der skal bruges på at organisere dem.

Hvor mange gange skal jeg genopfylde blækpatronen?

Selv om det er et svært spørgsmål at besvare, er der måder, du kan komme uden om dette. Først og fremmest skal du ikke lade din printer begynde at udskrive, før blækpatronerne skal fyldes op, og du skal altid slukke for strømmen, når den ikke er i brug. Dette vil forlænge deres forventede levetid betydeligt. For det andet kan du prøve at vælge printere, der udskriver på begge sider af artiklen.

Valg af en printer, der bruger mindre blæk

Der findes mange printere på markedet, og selv om nogle af dem ved første øjekast kan virke til at bruge mere blæk end andre, kan du faktisk spare penge på dette område også, hvis du ved, hvad du skal kigge efter

Når du f.eks. leder efter en ny printer med to sideløbende udskrivning, skal du sikre dig, at den kan udskrive mindst 20 sider pr. minut. Du skal også finde en, der har en papirbakke med stor kapacitet. En vigtigt funktion, som mange printere også kan i dag, det er at scanne et dokument, og derefter få det tilsendt til din mail, eller til et drev.