Udvikling og fremgang i klassisk behandling.

Udvikling og fremgang i klassisk behandling.

Mange spørger ofte undrende hvorfor der ikke er større udvikling indenfor alkoholbehandlinger og andre former for misbrugsbehandlinger?  Når de spørger sådan, er det måske fordi de savner større udvikling eller fremgang indenfor den traditionelle Minnesotabehandling, der snart fylder halvfjerds år. Men er det rigtigt at der mangler fremgang og udvikling inden for behandling generelt eller inden for Minnesota behandling. Når vi ser på alkoholbehandling er der generelt set sket stor udvikling, for eksempel ved vi i dag, at det ikke er alle med alkoholproblemer eller alkoholmisbrug der udvikler afhængighed, og derfor behøver alle ikke den traditionelle alkohol behandling. I stedet kan den gruppe der endnu ikke har udviklet afhængighed have stor gavn af alkoholbehandling bestående agf kognitiv terapi eller den behandlings metode der hedder “Lær at drikke med måde”.  Men for de alkoholafhængige det man i Minnesotamodellen kalder for alkoholisme, er der for denne gruppe sket udvikling i behandlingen eller der det den samme gamle Minnesota model de tilbydes.

Stor fremgang i behandlingen.

Der er klart sket stor fremgang og udvikling indenfor alkoholbehandling igennem Minnesotamodellen, selv om der er mange behandlingssteder der stadig kun tilbyder de samme fire til seks uger lange behandlingsforløb, så er der også nye og mere moderne former for Minnesotabehandling

I dag findes der for eksempel Minnesota behandling som ambulant behandling eller som dag behandlings forløb. Der findes også kortere Minnesotabehandlinger med super intensiv alkoholbehandlings forløb som for eksempel 6 Dages Modellen.  Der udbydes af alkoholbehandlings stedet Dyscon.

Så der er sket en stor tilpasning af alkoholbehandling til den moderne menneske, og især mange erhvervs aktive og familie mennesker sætter stor pris på ikke at skulle være afsted i de traditionelle fire til seks uger, men kan “nøjes” med at være væk fra job og familie i en lille uges tid, som det for eksempel kan lade sig gøre med Minnesotabehandlingen 6 Dages Modellen. 

Det er bestemt ikke kun længden på behandlings forløbene, der har gennemgået udvikling og modernisering. Mens indholdet naturligvis stadig bygger på den kendte 12 trin som en klassisk Minnesotabehandling, er der medtaget virkningsfulde elementer fora kognitiv terapi og moderne psykologi der garanter at behandlingen bliver mere effektive og tidsvarende. Så der er bestem sket megen udvikling og fremgang inden for moderne alkohol og misbrugsbehandling, siden Minnesota modellen for første gang blev introduceret.