køb vin og spis godt

Julen nærmer sig og det samme gør selskaberne med venner og familie. Og findes der noget bedre end at mødes, sammen med dem man holder af og hygge med god mad? Det skulle da kun være, hvis man lige fik købt vin ind til at julehygge lidt ekstra. Men hvordan ved man om man har fat i en god flaske vin, og hvad spiser man egentlig til at god flaske vin? Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvis det ikke har haft ens interesse. Ikke desto mindre er det bedre sent end aldrig, at få styr på det.

Og så er faktisk ikke så svært som man skulle tro, og man kan nemt finde en god vin online. Køb vin her.

Få først styr på hvad I skal have at spise?

Før man får købt vin, er det vigtigt at man har en idé om, hvad man skal have at spise.

Eftersom det er den søde juletid, og det er meningen, at der skal julehygges, skal det – selvfølgelig – være julemad.

Men der er faktisk mange retter at vælge mellem.

Der er selvfølgelig klassikeren med flæskesteg, og selvfølgelig brun sovs med kartofler.

Hvis man nu ikke bryder sig om svinekød, kan man også vælge at gå med en andesteg, eller kalkun. Det er alle tre juleklassikere, som man sjældent går galt i byen med. Udover brun sovs med kartofler, skal man også huske rødkålen, der også er at finde på de fleste juleborde.

Hvilken vin går til maden?

Når der skal købes vin, er det meget vigtigt at have in mente, at julemad – traditionelt set – er meget fedtholdigt. Af den grund kan det være en god overvejelse at vælge en vin med en høj alkoholprocent.

Samtidig skal der grundet sødmen fra kartoflerne og eddiken fra rødkålen, være en god syre i vinen til at balancere smagene.

Det lyder måske svært at finde den rigtige vin, men hvis man har problemer og er i tvivl, er det heldigvis nemt at spørge om hjælp, enten online eller i butikkerne.

Her findes der mange eksperter, som kan både rådgive dig og også anbefale den helt rigtige vin.

Hvad skal i have til dessert?

De fleste vælger at få risalamande til dessert. Det er en juleklassiker, og de fleste elsker det. Hvis der er nogen i selvskabet, der ikke bryder sig om risalamande kan man alternativt, gå med en islagkage.

Og efter at du allerede har købt vin til hovedretten, skal der selvfølgelig også købes vin til desserten.

Det samme gælder her, som før. Det er et godt udgangspunkt at kende smagene, på det man servere. Som udgangspunkt bør, man nok gå efter en god port- eller dessertvin.

Nyd det gode selskab

Efter alle indkøbene er overstået, er det på tide at julehygge. Der skal skåles, grines, findes mandler og spilles pakkespil. Alt hvad der plejer at høre til en rigtig julefest. Og selvfølgelig skal der skåles i god vin. Glædelig jul.